Спират влакове, задигнаха над километър жп релси 29.05 | 15:45

Откраднатата инфраструктура е на стойност 50 000 лв.

От Десислава Маданска

Над един километър железопътни релси бяха откраднати през трите почивни дни, съобщиха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ). Стойността на откраднатите елементи от железопътната линия са около 50 000 лв., без включени разходи по доставяне на материали и труд.

"Компанията отново е ощетена, след като вандали откраднаха 900 метра от действащата железопътна линия на Биримирци и 240 метра релси и 2 стрелки на гара Илиянци", посочиха от дружеството.

От компанията казаха още, че движението в отсечката гара Подуене-разпределителна – гара Биримирци е прекъснато и предстои възстановяване на железния път. Това налага отклоняване на влаковото движение по обходен маршрут. Те ще минават през Централна гара София, което от своя страна води до пренатоварване на трафика и понижаване нивото на безопасност.

От НКЖИ отчитат като тревожен факта, че тенденцията за кражби в тъмната част на деня продължава. Ескалират и посегателствата върху железопътната инфраструктура, споделят от компанията.

Водещи

Най-четени