Срути се мостът при село Рибник, между Петрич и Мелник* 23.05 | 10:39

Движението се пренасочва през Марикостиново

От Ивелина Георгиева

Мостът на Струма по пътя Петрич – Мелник, при село Рибник, се е разцепил на две и тотално се е разпаднал. Това каза министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова след заседанието на Министерския съвет.

Тя допълни още, че има паднала кола, която е минавала по моста, но жертви за щастие няма. Шофьорът на автомобила успял да напусне автомобила и е невредим.

В момента на мястото са изпратени екипи на Областното пътно управление и на централното управление на Агенция "Пътна инфраструктура", които да заснемат моста и да видят щетите. Уточняват се и причините за срутването - и това категорично не е земетресението.

Срутеният мост ще бъде временно затворен. За преминаването по пътя ще има обходни маршрути, а участъкът е обезопасен, допълни министърът. Мостът се е срутил тази сутрин. Движението се пренасочва през Марикостиново.

Трябва да се направи обследване, за това в момента там са изпратени екипи, които да установят щетите. Павлова заяви още, че за обезщетяването ще се кандидатства към Комисията за бедствия и аварии, която ще отпусне средства за възстановяване на моста.

"Ще го правим паралелно – първо с пари от бюджета, за да не се забавим и успоредно с това кандидатстваме за средства за финансиране от тази комисия", увери министърът.

Павлова категорично отрече земетресението да е причина за срутването на моста.

* Информацията е обновена.

Водещи

Най-четени