Станаха ясни 17-е, които отиват в Брюксел. Вижте кои са те 30.05 | 17:57

ЦИК обяви официално имената на българските евродепутати

От Цанка Донкова

Станаха ясни 17-е българи, които ще отидат в Брюксел. Централната избирателна комисия  официално обяви имената имената на евродепутатите,, излъчени от България.

Място в Европейския парламент окончателно намират шестима кандидати от листата на ГЕРБ, по четирима от "Коалиция за България" и ДПС, двама от "България без цензура" и един от Реформаторския блок.

Техните имена са: Томислав Дончев, Андрей Ковачев, Мария Габриел, Владимир Уручев, Ева Паунова и Емил Радев (ГЕРБ); Момчил Неков, Сергей Станишев, Илияна Йотова и Георги Пирински ("Коалиция за България"); Филиз Хюсменова, Неджми Али, Илхан Кючюк и Искра Михайлова (ДПС), Николай Бареков и Ангел Джамбазки ("България без цензура") и Светослав Малинов (Реформаторски блок).

Надявам се, че избраните от нас кандидати ще представят достойно страната ни в Европейския парламент, обяви председателят на ЦИК Ивилина Алексиева, след което благодари на всички свои колеги и медии.

На днешното си заседание ЦИК е разгледала заявление на Делян Пеевски, в което той заявява, че не желае да бъде избран за европейски депутат, след което комисията го е заличила от списъка, а за член е обявен следващия в листата - Искра Михайлова.

"Надявам се, че избраните от нас кандидати за членове на ЕП ще представят достойно страната ни в ЕП”, подчерта Алексиева. Тя благодари на всички органи на държавно управление, както и на всички други органи, както на медиите и неправителствения сектор за всичко онова, което са направили, за да може ЦИК да осигури провеждането на едни законосъобразни, честни и свободни избори.

Водещи

Най-четени