Станишев: Борисов играе двойни игри за Русия 11.04 | 14:20

Според социалистът лидерът на ГЕРБ представя една позиция пред българските граждани и друга пред депутатите от ПАСЕ

От iNews.bg

Лидерът на БСП Сергей Станишев обвини в лицемерие и двойни игри опонента си от ГЕРБ Бойко Борисов относно позицията му за Русия.

Според Станишев на българите лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов казва едно, а в ПАСЕ неговите депутати предлагат най-строги санкции срещу Русия.

Тук в България Борисов казва, че БСП е твърде строга към Русия, че той е против икономически санкции, против санкции срещу Русия изобщо, но вижте какви са фактите, каза социалистът.

Той припомни, че вчера ПАСЕ отне за половин година - до края на тази година, правото на гласуване на депутатите от руския парламент, само че, по думите му, това е бил мекият вариант на декларация, която е била обсъждана.

Лидерът на БСП посочи, че депутатите от ГЕРБ в ПАСЕ са внесли предложение, което не е било прието, в което се предлага Русия да бъде извадена от състава на ПАСЕ.

"Това е характерно за Борисов - вечното лицемерие, двойните игри. На българите казва едно, а в ПАСЕ неговите депутати правят друго, те внасят най-крайната възможна резолюция и предложение за изваждане на руската делегация от състава на ПАСЕ", коментира той.

Партийният лидер призова гербаджиите да дадат обяснение на българското общество, затова защо го лъжат.

Станишев коментира и трудния старт на работния ден на депутатите и липсата на кворум след две регистрации. Той заяви, че такъв не е имало, защото най-голямата парламентарна група играе политическа игра преди изборите.

Според него е ясно, че преди изборите работата на парламента ще бъде напрегната и нестабилна, защото в предизборния период всяка политическа сила гони някакви дивиденти и привлича внимание към себе си. "Не е изненадващо това за нас и съм сигурен, че всеки може да си направи извода и от поведението на ГЕРБ, и от поведението на Атака”, заключи Станишев.

Водещи

Най-четени