Стефан Чайков поканил превозвачите на кафе 31.07 | 09:02

Ограничителната заповед се случила, заради краткото време за реакция при издаването й

От Мая Александрова

"Уверението на Съюза на превозвачите е, че няма да има блокада в петък. Когато се разделяхме ги поканих на кафе в кабинета си, за да продължим да дискутираме други проблеми по инфраструктурата и начините, по които превозвачите я използват". Това каза пред БНР председателят на Управителния съвет на АПИ Стефан Чайков.

По повод издадената заповед за допълнителни ограничения спрямо тежкотоварните автомобили той поясни, че това се е случило, защото са имали кратко време за реакция при издаването на заповедта.

"Единствените мотиви, които ни ръководеха при съставянето ѝ бяха увеличената статистика на пътнотранспортните произшествия и най-вече на жертвите при тях, както и интензивният трафик от втората половина на юли до края на първата половина на септември, който се формира по републиканската пътна мрежа в резултат на летния сезон, турските гастарбайтери и ред други причини. Това беше мотивът ни да издадем толкова скоростно тази заповед. Реакцията им се породи от факта, че тя беше твърде рестриктивна и ги оставяше без обходни маршрути, които биха могли да ползват”, заяви Стефан Чайков.

Водещи

Най-четени