Столичанка печатала фалшиви дипломи, здравни книжки и др. 18.04 | 17:33

Жената е арестувана, в дома й са намерени и куп копия на лични данни

От iNews.bg

Жителка на столицата е задържана след проведена в столицата специализирана полицейска операция на служители от отделите "Икономическа полиция” и "Разследване на общата престъпност” при Главната дирекция "Национална полиция". По първоначална информация, М. Г. (65 г.) се занимавала със съставяне на неистински официални документи.

При извършените по процесуалния ред неотложни действия по разследването - обиск и претърсване и изземване в жилище, обитавано М. Г., са намерени, описани и иззети множество документи - удостоверения за пенсиониране, удостоверения за трудов стаж, трудови книжки, военни книжки, копия на документи, съдържащи лични данни на различни хора, ксерокопия на лични карти и свидетелства за управление на МПС, флашпамет и принтер. Жената е задържана за срок до 24 часа по ЗМВР.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 308, ал. 1 от Наказателния кодекс. Активните действия по разследването и други процесуални действия  продължават под надзора на прокуратурата.

Водещи

Най-четени