Столичната община ще стартира кампания за намаляване на хранителните отпадъци 10.03 | 09:20

За да предадат своя опит и с цел финализиране на детайлите по кампанията, представители на LWARB посетиха Столичната община

От iNews.bg

Тази пролет Столичната община планира да реализира кампания за намаляване на хранителните отпадъци в домакинствата. Въпреки, че морфологията на отпадъците отчита понижаване на отпадъците от домакинствата през пролетта и лятото, пролетта консумацията на плодове и зеленчуци традиционно се увеличава.

Кампанията на СО ще бъде насочена в няколко посоки – повишаване на планирането при пазаруване, правилно съхранение на стоките, готвене от останали в хладилника продукти. Специален акцент в кампанията ще бъде поставен върху значението на отделянето на хранителните отпадъци от опаковките им преди да бъдат изхвърлени в контейнерите за отпадъци, така че да не се възпрепятства по-нататъшното рециклиране на пластмасата и стъклото. Кампанията ще повиши информираността и за пътя на хранителните отпадъци, които попадат в Инсталацията за биологично третиране на отпадъците на СО.

Кампанията се реализира в рамките на проект TRiFOCAL (Transforming city food habits for life), финансиран от Програма "Life" на Европейската Комисия  чийто водещ партньор е "London waste and recycling board" (LWARB), с председател кмета на гр. Лондон, Кралство Великобритания.

За да предадат своя опит и с цел финализиране на детайлите по кампанията, представители на LWARB посетиха Столичната община, където се срещнаха с експерти от Дирекция "Управление на отпадъците". 

Водещи

Най-четени