Столични автосервизи отнесоха глоби заради горене на гуми 26.01 | 17:48

Общината продължава с акцията по събирането на излезлите от употреба

От iNews.bg

Екипи на Столичен инспекторат към Столична община и Регионалната инспекция по околна среда извършиха извънредни проверки на пунктове за вторични суровини и автосервизи за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в районите "Младост" и "Искър". Дейностите са част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в София.

В рамките на проверката днес екипите съставиха акт за административно нарушение за липса на договор за предаване на генерираните отпадъци от горива, на стойност 5 хил. лева. Съставени са и два фиша за нарушение на изискванията за поддържане на чистотата на прилежащата на обекта територия. Фишовете са на стойнсот 50 лева. До сега са проверени общо 39 обекта на територията на София и са съставени 14 акта, 17 фиша. Проверките продължават.

Днес са извършени и проверки за нерегламентирано изваждане на отпадъци от контейнери, като са съставени 59 акта.

На два пункта в район "Красна поляна" продължава акцията по събиране на стри гуми от домакинствата. Инициативите са част от мерките за подобряване качеството на атмосферния въздух в София и са насочени към намаляване на изхвърлянето на стари гуми до кофите за смет и минимизиране на възможността да бъдат изгаряни за отопление. На адресите, на които има разкрити временни стационарни пунктове, старите си гуми могат да предават всички желаещи, независимо от района по местоживеене. В рамките на предходните акции са събрани над 4000 гуми в районите "Люлин", "Връбница", "Красна поляна", "Овча купел".

Водещи

Най-четени