Столични апаши откраднаха джипа на Илиана Раева 01.02 | 12:59

В столицата масово се задигат автомобили с оставени включени двигатели

От Мартина Панайотова

Джип, марка "Mercedes ML 280 CD”, собственост на треньорката по художествена гимнастика и съпруга на футболиста Наско Сираков Илиана Раева бе задигнат в София съобщиха в. "Стандарт" и в. "Монитор".

Инцидентът се случил в столичния квартал Драгалевци. Кражбата била осъществена, докато Раева решила да отскочи до кварталния зоомагазин и да напазарува храна за кучето си.

Златното момиче оставило возилото с отворена врата и включен двигател, с идеята, че покупката ще отнеме само секунди. Апашите обаче се възползвали от ситуацията и реагирали светкавично.

Освен за откраднатия "Mercedes ML 280 CD”, от МВР съобщават за още три подобни кражби за последното денонощие в София.

Вчера сутринта собственик на "Audi А5” се разделил с колата си, след като я оставил работеща, докато затварял гаража си. Инцидентът на ул. "Каймакчалан” станал в рамките на десет минути – между 8.30 ч и 8.40 ч.

По идентичен начин била открадната "Мазда 5” от ул. "Детелина” в кв. "Филиповци”. Нейният собственик оставил двигателя да работи, за да затопли купето и отишъл да заключи гаражната клетка. Връщайки се обратно, установил, че колата я няма.

Друг разсеян собственик останал без луксозния си автомобил "Мерцедес CL 55 AMG”.

Снощи мъжът паркирал колата близо до бензиностанция на кръстовището на булевардите "Никола Габровски” и "Г.М. Димитров” и тръгнал да си купи цигари. Вървейки към бензиностанцията, видял собствената си кола да го задминава, шофирана от непознат, съобщават от пресцентъра на МВР.

Столичните полицаи предупреждават шофьорите да бъдат особено внимателни и да не оставят без надзор автомобилите си с включен двигател дори за минута.

Нека не рискуват, въпреки крайно ниските температури навън. Крадците разчитат на проявената небрежност и се възползват от ситуацията.

 

Водещи

Най-четени