Стотици изпратиха Виктория Маринова в последния й път 12.10 | 14:15

Поклонението пред убитата журналистка се състоя в църквата „Света Троица“

От iNews.bg

Стотици хора се стекоха, за да изпратят Виктория Маринова в последния ѝ път. Поклонението преди нейното погребение се състоя в църквата "Света Троица" в Русе, предаде БГНЕС.

Телевизионната водеща бе изнасилена и убита в Русе на 6 октомври. Убийството е извършено от 21-годишния русенец Северин Красимиров. Той беше задържан от германските власти на 9 октомври вечерта, осем часа след постъпило искане от българските власти. Той се е намирал в дома на майка си в германския град Щаде. Според информации в медиите той е направил пълни самопризнания. Съдът в Хановер реши и той ще бъде екстрадиран в България в най-скоро време.

На Красимиров задочно са повдигнати две обвинения. Първото е за изнасилване, за което предвиденото наказание е от 10 до 20 г. затвор. Второто - за извършване на убийство по особено жесток начин, което се наказва с 15 до 20 години затвор или доживотен затвор, или доживотен затвор без право на замяна.

Вътрешният министър Младен Маринов допълни, че са иззети веществени доказателства, които свързват пряко лицето с местопрестъплението. Част от ДНК експертизите са готови и дават информация за наличие на негов ДНК материал върху тялото на жертвата.

Водещи

Най-четени