Стотици на протест срещу Сидеров, студентите му искат имунитета 26.10 | 18:32

„Не желаем калните обувки на политиката в храмана изкуството“, заявиха студентите и техните преподаватели

От iNews.bg

Стотици се включиха в протестното шествие, което организираха студентите и преподавателите от НАТФИЗ, за да изразят недоволството си от поведението на лидера на "Атака" Волен Сидеров в изборната нощ.

Шествието започна от пл. "Св. Александър Невски”, премина през ул. "Г. С. Раковски” и достигна сградата на академията.

Протестиращите настояват да бъде незабавно снет имунитетът му като депутат.

"Двете събития на 23 и 25 октомври са редови хулигански прояви и ако това не бяха политици, нямаше ние да се занимаваме с тях, а полицията", коментира ректорът на НАТФИЗ Любомир Халачев, цитиран от БТА. Той добави, че тези хора използват властта си за задоволяване на личните си амбиции и политическа суета.

"Не искаме да ни пречат да се занимаваме с изкуство, не желаем калните обувки на политиката в храма на науката и изкуството", заявиха в декларация по време на протеста студентите.

Припомняме, че вчера лидерът на "Атака" Волен Сидеров нахлу в сградата на НАТФИЗ, за да търси човек, когото определи за свой нападател. Напрежението ескалира, след като студентите и преподавателите, както и свитата на Сидеров бяха изтласкани навън от полицията.

Тогава Сидеров бе нападнат от мъж, който му нанесе удар в лицето, но по-късно се появи информация, че всъщност той е крупен бизнесмен.

Водещи

Най-четени