Строителите от „Ечемишка“ на опашка в Министерски съвет 13.02 | 15:44

Официално беше пуснато движението в тунела убиец

От iNews.bg

Официално беше пуснато движението в тунела "Ечемишка" днес в 15:00, който беше затворен заради фатален инцидент преди седмица. Оказа се, че за 5 дни беше свършена повече работа, отколкото за 5 години, отбеляза служебният премиер Огнян Герджиков.

"Искам специално да благодаря на регионалния министър Попниколов за това, че съумя да организира за изключително кратко време този ремонт - абсолютно необходим и задължителен, тъй като ако не беше направен за това кратко време, много дълго щеше Северна България да бъде практически затворена”, заяви Герджиков.

Министър-председателят благодари и на всички строители, участвали в поправките. За да им се отблагодари, той планира да ги покани в Министерски съвет на среща с него.

Припомняме, че тунелът беше затворен след като част от осветлението падна и уби една жена миналата неделя. Оттогава движението беше пренасочено по обходни маршрути, което предизвика доста проблеми. Освен това беше разпоредена и спешна проверка на всички тунели и съоръжения в страната, която трябва да приключи днес с предложения как да бъдат разрешени проблемите.

Водещи

Най-четени