Студентите от НАТФИЗ се разграничиха от утрешния протест срещу Сидеров 27.10 | 18:01

Лидерът на „Атака“ заяви, че няма да даде сам депутатския си имунитет

От iNews.bg

НАТФИЗ се разграничи от протеста срещу лидера на "Атака" Волен Сидеров пред сградата на Народното събрание в сряда.

От театралната академия изпратиха официална позиция, с която се разграничиха от всички следващи протести срещу Сидеров.

"След като вчера, 26.10.15 г., Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кр. Сарафов" направи официално изявление, а студенти и преподаватели се включиха в мирното шествие за сваляне на депутатския имунитет, Академията официално се разграничава от всички последващи протести", обявиха от НАТФИЗ.

Протест срещу поведението на Сидеров, който нахлу за втори път в НАТФИЗ на 25 октомври и с искане за сваляне на депутатския му имунитет, е организиран в 10 часа утре.

Два часа по-рано поддръжници на "Атака" пък ще излязат на контрапротест пред сградата на парламента.

По-рано лидерът на "Атака" Волен Сидеров и депутати от партията разговаряха с председателя на Народното събрание Цецка Цачева за процедурата за сваляне на депутатския му имунитет.

Имунитетът ще бъде свален, но аз в момента не съм сигурен за живота, за здравето си, не съм сигурен в обективността нито на правораздавателните органи, нито на полицията, коментира Сидеров. Кажете ми, в този случай на мое място какво бихте казали: "Ела, Вълчо, изяж ме, ето ви имунитета" и в следващия ден Цацаров да ме арестува, добави той.

"Чувствам се като човек, който искат да убият. Това иска да го направи властта и тя използва полиция и протестъри, които предишната вечер направиха опит за убийство. Това не са пресилени думи. Четири полицаи ме държат, единият ми извива ръката изключително болезнено назад. В това време оставят възможност на човек, неясно кой - аз не вярвам, че е този, който го разкарват по студията - да ме удари. Този човек можеше да ме удари с нож, с бокс, с желязо – с каквото си иска можеше да ме убие. Полицаите в случая не само не пречеха, а му помагаха”, коментира Волен Сидеров. 

След срещата на депутатите от "Атака" и председателят на Народното събрание Цецка Цачева стана ясно, че Народното събрание ще състави утре парламентарна комисия, която да обсъди свалянето на имунитета на Волен Сидеров.

Водещи

Най-четени