Сумиста: Процесът е скалъпен, доказателствата – смешни 12.11 | 13:41

Адвокатите на шестимата подсъдими по делото "Килърите" поискаха отлагане

От Кремена Бедерева

Процесът е скалъпен, представените доказателства са смешни. Ние искаме справедлив процес.

Това заяви Петър Стоянов – Сумиста по време на делото "Килърите", което се води във Варненския затвор.

Той протестира, че от близо три години стои затворен, без възможност да контактува с журналисти. По това дело се правят много внушения, накрая ще отидем в Страсбург и всичко ще започне отначало, каза той.

Адвокатите на шестимата подсъдими по делото поискаха днес от Варненския апелативен съд отлагане на процеса.

Единият от аргументите на защита беше, че Шуменският окръжен съд, в който се гледа първоначално делото, не е изпратил мотивите си за произнесените присъди. Адвокатите протестираха и срещу това, че настоящото дело се гледа във Варненския затвор, съобщава БТА.

Защитата протестира и срещу присъствието на зам. главния прокурор Ася Петрова, която е командирована да участва в процеса. От прокуратурата отхвърлиха всички мотиви на адвокатите.

Единият от обвинителите – Стефка Якимова, посочи, че в сградата на Варненския апелативен съд има една-единствена зала и поради тази причина делото се гледа в района на затвора.

Участието на Ася Петрова в процеса бе обяснено с това, че главният прокурор е преценил, че това е необходимо.

Подсъдими по делото "Килърите" са Петър Стоянов – Сумиста, Васил Костов – Кеца, Янко Попов – Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев. Срещу тях са повдигнати обвинения за три убийства, изнудвания, палежи.

По това дело Шуменският окръжен съд е произнесъл доживотни присъди на Стоянов, Костов и Вълев, Попов е с присъда от 17 години затвор, Стойнев – с 15 години, и Атмаджов – с 4 години лишаване от свобода.

Следобед съдът ще изслуша процесуалните искания на защитата и после ще вземе решение дали да даде ход на делото.

Водещи

Най-четени