Сутрешен екшън в ефир – Михнева и Диков се хванаха за гушите 01.08 | 09:20

"Е*ати дебата... Мамата си трака!", възмути се Сашо Диков

От Кремена Бедерева

Истински журналистически екшън се разигра в ефира на Нова телевизия тази сутрин. Журналистите, познати на родната публика - Маргарита Михнева и Сашо Диков, се хванаха за гушите рано-рано.

Водещите на сутрешния блок на телевизията - Ани Цолова и Виктор Николаев, също не им останаха длъжни.

Водещият в Нова телевизия Сашо Диков започна с нападки към главния прокурор Сотир Цацаров и управителя на БНБ. Те се държали "дебилно, въртели селски номера". От своя страна Маргарита Михнева го сряза, че говори глупости и че е некомпетентен. "Сашо, прочети малко, преди да говориш!", посъветва го тя. "Млъкни малко!", отговори ѝ грубо Диков.

Спорът продължи по темата, излъчена в репортаж на Нова телевизия за оказван натиск върху работещите в Бобов дол, заснет и с помощта на скрита камера.

"Кое оспорваш? Репортажът е истина. Ковачки е карал работниците за една партия... Изумена съм, че оспорваш автентичността на събитията", включи се и Ани Цолова.

Докато водещите и Михнева спореха кой крив, кой прав, Сашо Диков си ровеше из телефона. "Аз ще си тръгвам! Е*ати дебата... Мамата си трака!" Той пък заяви, че обсъжданата в момента тема далеч не била толкова важна, когато "държава вече не остана".

Той и Маргарита Михнева бяха поканени да се изкажат по темата с многобройните сигнали от политически лица до прокуратурата.

"Бареков срещу Борисов, Борисов срещу Бареков, Яне Янев – това е една страхотна каша, в която прокуратурата хвърля огромен потенциал, за да се занимава с тези дела", заяви Маргарита Михнева.

"Не разбирам изявленията на Борисов, който каза: "Главният прокурор да ме разследва." Г-н Борисов, главният прокурор е институция, той не разследва", допълни Михнева. И обясни, че в дела от частен характер прокурор въобще липсва, а главният прокурор изобщо не се явява по дела.

Освен това се обърна към колегата си Сашо Диков с думите: "Мерете си приказките, телевизията е много отговорно нещо."

"Неведнъж съм казвал, че Цацаров и прокурорите станаха тотално за смях. Не може Цацаров да се държи по този абсурден начин – да се крие, да бяга, да отменя пресконференции", заяви Сашо Диков.

Водещи

Най-четени