Съдът в Сливен остави в ареста мъжа, убил 3-годишно дете на пътя 06.10 | 17:00

Близки на детето, което загина в квартал "Речица", настояват за доживотен затвор за мъжа

От iNews.bg

Мярка за неотклонение "Задържане под стража" за 25-годишния мъж, който уби на пътя тригодишно дете в Сливен, постанови Сливенският окръжен съд, съобщи Радио Фокус-Сливен говорителят на институцията, съдия Мартин Данчев.

Решението може да се обжалва в тридневен срок пред Бургаския апелативен съд. Искането за постоянен арест е било внесено от Окръжната прокуратура. Преди това задържаният бе с мярка за 24 и за 72 часа. Мъжът с инициали Я.Х. на 25 години, от Сливен, на 4 октомври при шофиране в пияно състояние е блъснал тригодишно дете.

След инцидента той избягал от местопроизшествието, но скоро след това е установен и задържан. Водачът на автомобила не няма книжка и е шофирал с концентрация на алкохол в кръвта си 0,64 промила.

Разпитани са 10 свидетели, назначени са съдебно-автотехническа и съдебно-медицинска експертизи. Мъжът е осъждан за това, че е шофирал без книжка. Било му е наложено наказание лишаване от свобода за срок от 3 месеца, изпълнението на което е отложено за изпитателен срок от три години.

Мъжът блъснал детето, докато е в изпитателния срок на това осъждане. Според съдия Мартин Данчев, наказанието за това престъпление е от 3 до 15 години лишаване от свобода.

 

 

Водещи

Най-четени