Съдът освободи автокрадецът, който ядоса премиера 27.08 | 11:48

Мъжът бе заснет, докато краде два автомобила в подземен паркинг в кв. "Манастирски ливади”

От iNews.bg

Софийският градски съд пусна на свобода Ярослав Димитров, който беше обвинен в кражбата на две коли от подземен гараж в столичен квартал.

Димитров беше оставен в ареста миналата седмица от районния съд, но според втората инстанция няма достатъчно доказателства, че той е откраднал колите.

Мъжът бе заснет, докато краде два автомобила в подземен паркинг в кв. "Манастирски ливади”, а случаят бе тема на правителственото заседание на 19 август.

"Става дума за въпросния крадец, където човекът го е заснел как му обира двете коли”, обясни тогава Борисов. Той има заповеди за арест от Словения и две от Италия. 2013-а е извършил кражба от жилище, а през 2014-а - кражба на два мотора. В момента отнема противозаконно два автомобила при условие на домашен арест, обобщи МВР министърът Румяна Бъчварова.

"Разбирам демокрация, демокрация, ама дай да има малко демокрация и за хората. Този човек не е ли демократ, където се събужда и му няма колите”, коментира още Бойко Борисов.

"Искам доклад как се пазят хората под домашен арест - гривни имат ли, полиция ли ги пази и кой гарантира, че като е домашен арест, той не извършва престъпление?”, нареди още министър-председателят.

 

Водещи

Най-четени