Съдът отстрани окончателно главния архитект на Пловдив 27.09 | 17:57

Срещу Румен Русев се води дело за унищожаването на тютюневия склад на ул. „Одрин“

От iNews.bg

Пловдивският апелативен съд потвърди окончателно отстраняването от длъжност на главния архитект на Пловдив Румен Русев. Срещу него е повдигнато обвинение във връзка с разрушаването на тютюневия склад на ул."Одрин" 8, който е паметник на културата.

Апелативният съд също прие аргументите на прокуратурата, че главният архитект на Пловдив трябва да освободи поста, защото в хода на разследването може да влияе върху служителите на общината, привлечени като свидетели, както и да борави с документи, които може да бъдат приложени като доказателства, предаде БНР.

След заседанието Русев заяви, че не се чувства виновен. Той постави под съмнение едно от доказателствата срещу него - фалшифицираният документ, открит в офиса на фирмата-собственик на тютюневия склад, предприела събарянето.

"Ако е имало умисъл, умисълът е бил на тези, които са преследвали последователно целта да си я постигнат, прилагайки дори такива документи, които не искам да ги обсъждам, така че те са си я постигнали. Нямало е как по мое недоглеждане, защото там са гледали цял експертен съвет на два пъти. Тежестта на подписа, за съжаление, ме превръща в единствено отговорното лице мен", каза Русев.

Решението на Апелативния съд е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Водещи

Най-четени