Съдът потвърди присъдата на мъжа, прегазил 6-годишния Петьо в Панагюрище 19.11 | 16:05

Убийството на детето породи бурно обществено недоволство, тъй като на бял свят излязоха данни за поведението на Пъков отпреди години

От iNews.bg

Пловдивският Апелативен съд потвърди издадената от Пазарджишкия окръжен съд присъда от 4 години затвор на Цветан Пъков, който на 14 април тази година прегази и уби на пътя 6-годишния Петьо в Панагюрище.

По време на инцидента Пъков е управлявал лекия си автомобил със 78 км/ч в населено място и е блъснал детето, което е било на велосипед, в насрещното платно. Малкият е попаднал под бронята на автомобила и бил влачен от него още 40 метра.

Убийството на детето породи бурно обществено недоволство в Панагюрище и в Пловдив, тъй като на бял свят излязоха данни за поведението на Пъков отпреди години. Хората смятат, че той е бил покровителстван.

На делото за обжалване в Апелативен съд в Пловдив преди месец Пъков заяви, че би направил всичко този инцидент да не беше се случил. Но и до днес той не се е извинил пряко на семейството на убитото дете. В жалбата Пъков молеше от 4, присъдата му да бъде намалена на 3 години затвор, но тя остава в пълния си размер. Делото е водено по съкратено съдебно следствие, затова е по-ниска от максимума, който е 6 години за убийство по непредпазливост.

Пъков има право да обжалва днешната присъда в 15-дневен срок пред ВКС.

Водещи

Най-четени