Съдът търси истинатa: Имало ли е блудство с момичето аутист? 08.10 | 21:44

Ежедневно постъпват минимум по 6 жалби за подобни престъпления

От Теодора Кокаланова

Софийска районна прокуратура образува дело срещу неизвестен извършител за блудство с непълнолетно лице, съобщи говорителят Стефан Милев. В разследването ще се изясни имало ли е блудство с Ана-Мария, ученичка в Четвърто помощно училище.

Според говорителя на прокуратурата засега всичко е дума срещу дума - от една страна на родителите, от друга на учителите и възпитателите в училището. По време на разследването ще бъдат назначени техническа експертиза, която ще изследва записите от училището и дали те могат да бъдат полезни, сексологична, съдебно-психиатрична, медицинска, съдебно-психологическа. 

Прокуратурата е получила материалите по делото. Полицаите от Шесто РУП са предприели всички действия ден, след като е подадена жалбата. В хода на проверката те са снели обяснения от шест души възпитатели и учители. 

Според Милев това, че случаят е от 19 септември не е проблем за разследването и ако има престъпление, то може да бъде доказано чрез експертизите. Той уточни че въпреки, че е образувано производство срещу неизвестен и до момента няма данни за извършено престъпление, данните от проверката не са категорични и безспорни.

"Всеки ден в Софийска районна прокуратура постъпват по 5-6 жалби за подобни престъпления. Само за последните няколко часа две жалби за блудство с деца са подадени, едната за блудство в градския транспорт, другата - в парка", каза още говорителят. 

Вчера (7 октомври) майката на детето съобщи в социалната мрежа Facebook, че е подала две жалби в Шесто РУП и районна прокуратура след като на 19 септември й е направило впечатление, че детето се е прибрало с обърната блуза и без спортния си сутиен. Жената твърди, че неговото поведение много се е променило.

Водещи

Най-четени