Съкратени миньори от Бобов дол излизат на нов протест 18.01 | 18:44

Хората си искат незиплатените обезщетения и ваучерите за храна за 3 месеца

От iNews.bg

Бивши миньори от "Въгледобив Бобов дол" излизат на нов протест утре. Става въпрос за съкратените служители на предприятието. Демонстрацията им ще се проведе утре от 10:30 ч. Те ще настояват да получат неизплатените си обезщетения за съкращение, както и ваучерите за храна, които им се полагат за месеците септември,  октомври и ноември 2016 г.

Съкратените работници и служители очакваха да започнат да получават дължимото им обезщетение за безработица от НОИ, но НОИ няма законово основание да пристъпи към това, преди да го е направил работодателят, алармират от КТ "Подкрепа". Това взриви допълнително обстановката, обедини миньорите и ги принуди да започнат протести, тъй като отказът на въгледобивната компания да изплаща дължимите обезщетения обрича работниците, заедно с техните семейства на глад и мизерия.

Ръководството на миньорския синдикат към КТ "Подкрепа" всеки ден води преговори по исканията на съкратените ни колеги, но до този момент без резултат. Според тях исканията на протестиращите са справедливи. От там допълват и че става въпрос за членове на синдиката от 20 години.

Водещи

Най-четени