Съучениците на убитата Пламена са в шок след трагедията 23.04 | 13:51

Психолози им помагат да преодолеят травмата

От Теодора Кокаланова

В училището, където учеше пребитата до смърт 7-годишна Пламена от Русе, правят и невъзможното съучениците да преодолеят шока от новината. Само за месец втори възпитаник на това училище намери смъртта си по нелеп начин.  

Преди месец ученици и учители изживяха истински ужас, след като петокласникът Стивън скочи от шестия етаж на апартамента, в който живее. Само преди дни нова драма с Пламена разтърси същото училище. 

Още при първия случай е проведен извънреден час на класа за стойността на човешкия живот, а след втория случай учителите и педагогическият съветник ежедневно дават подкрепа на децата заради травмата.

През последния месец вече е традиция в училището родителските срещи да са всяка седмица, информира Нова телевизия. Дори родителите изготвили списък с въпроси на тема агресия.

Припомняме, че 7-годишното момиче беше закарано в безжизнено състояние в Русенската болница. Драмата се разиграла в жилищен блок "Мура" в кв. "Здравец". Пламен П. и жената, с която живеел, се били почерпили солидно за празничния ден. Детето се обърнало към тях с някаква молба.

Тъй като те не му обърнали внимание, то се разплакало и продължило да настоява. Вбесеният баща започнал да го налага, спрял едва когато детето припаднало от боя в ръцете му. Медиците в болницата само констатирали смъртта на момиченцето. 

Водещи

Най-четени