ТИР-ове блокират обходния на „Хемус“ маршрут 08.02 | 08:39

Шофьорите искат обяснение за трагедията в „Ечемишка“

От iNews.bg

Шофьори на ТИР-ове започват блокада на обходния на "Хемус" маршрут – пътя Ботевград-София. Причината за това е окаяното състояние на пътищата и пътните съоръжения у нас, както и смъртоносния инцидент в тунела "Ечемишка" в неделя.

"Причините за протеста са случващите се събития в България и най-вече смъртта на жената. Това беше капката за мен, след която да започна да предприемам действия. Има отредени пари за ремонти на тези тунели и нищо не се ремонтира", обясни Никокай Змеев пред bTV, организатор на демонстрацията.

Според него шофьорите у нас не получават това, за което плащат. Новите магистрали станали в по-лошо състояние от второкласните пътища, при това само две години след откриването им.

"Първо ще искаме обяснение защо се е случило така с този тунел, кой е трябвало да го ремонтира и защо не го е направил. Второто – искаме старите цени на винетките да се върнат. Защо плащаме тези цени, като не получаваме нищо – знаци паднали, мантинели огънати, нищо не се поддържа", коментира още Змеев.

Водещи