Тази нощ в "Пирогов" не са постъпвали пияни студенти 09.12 | 11:20

На фона на предишни години това обстоятелство не е обичайно

От Андриян Георгиев

През нощното дежурство в спешния кабинет по токсикология на "Пирогов" не е постъпил нито един пиян студент, съобщават от болницата по повод вчерашния студентски празник.

Около 3:00 часа е приет мъж на около 25-30 г. в безпомощно състояние след употреба на алкохол. Той е намерен на улицата в столичния квартал Зона Б-19.

Той вече отваря очи, казал е, че е пил ракия, но отказва да си каже името, съобщават от пресцентъра на болничното заведение.

В спешното консултативно отделение през последното денонощие са постъпили девет пациенти, ранени в катастрофи. Най-тежко е състоянието на С.Н. (37 г.), която е катастрофирала в района на Нови Искър, докато управлява автомобила си. Получила е счупвания на черепа, носа и челюстта, има контузия на мозъка.

Медицинска помощ е оказана на две жени, нападнати и бити от непознати, в различни столични квартали. С.С. (27 г.) е със счупен нос и ще бъде оперирана. Тя е пострадала в ж.к. "Христо  Смирненски". Ж.А. (53 г.) е със счупена дясна ръка, сътресение на мозъка и хематом на лицето, след нападение на бул. "Никола Петков".

Водещи

Най-четени