Телефон 112 няма да спира да работи 23.08 | 13:49

Спрян обществената поръчка, защото имаше дефект, каза Валентин Радев

От iNews.bg

Телефон 112 няма да спре да работи за хората. Това увери вътрешният министър Валентин Радев след заседанието на кабинета. Според думите му спешните повиквания се обслужват много добре и проблемите са незначително количество. "От около 600 000 обаждания на телефон 112 за последния месец и половина, само при 130 е имало грешка с адресите", отбеляза още той, цитиран от Нова ТВ.

"Аз спрях обществената поръчка за поддръжката на телефон 112. Намерен беше дефект в нея. Усещам се притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженията си по този договор. В момента се договаряме с представител на фирмата, която е вършила нещата досега, да продължават да ги вършат без това да е в ущърб на гражданите", заяви Валентин Радев. "Имам увереността, че ще постигнем оптимална цена за поддръжката", допълни той.

"Много е сложна експертизата, а и са много малко специалистите, които могат да направят такава. Отправям апел към фирмата да бъдат по-конструктивни към нас. Да, те ще продължат, така се е случило, че договорът е такъв и те би трябвало, а и няма кой друг, да продължат поддръжката на тел. 112. Да не се подвеждат по това, че идвайки председателството, министерството и държавата ни могат да бъдат притискани с условия, които считаме за неприемливи", каза още Радев.

"Оптимист съм, че до половин-един месец ще стигнем до край на тези преговори, ще сключим договор и системата ще бъде поддържана", каза още министърът на вътрешните работи.

Водещи

Най-четени