Телефонни измамници задигнаха над половин милион от възрастна жена 09.09 | 17:26

34-годишният измамник, който взел парите от жената, е задържан на главния път София - Варна край Велико Търново

От iNews.bg

Двама телефонни измамници успяха да измъкнат над половин милион лева от 80-годишна жена от Първомай.  По телефона казали на жената, че внукът ѝ е пострадал и се нуждае от спешна операция. Измамникът, който се представя за доктор Николов от Окръжна болница, иска 30 000 лева. Възрастната жена заявила, че разполага с парите и непознатият й съобщил, че ще прати куриер да вземе сумата.

Интересното в случая е, че когато при бабата отива друг мъж (куриерът), тя казва, че има само 500 лева в нея, но признава, че в дома има метална каса, в която има много повече пари. Тя дори предлага на мошеника ъглошлайф, с който да среже метала. Оказва се, че ъглошлайфът не работи. Мошеникът сам купил от железарски магазин нов ъглошлайф. Срязал отвор в касата, взел 268 000 евро и 18 000 долара и си тръгнал. Жената дори му дала торба, в която да прибере парите. Около 19,30 ч. възрастната жена позвънила на близките си, за да се поинтересува за здравословното състояние на внука и разбрала за измамата.

34-годишният измамник, който взел парите от жената, езадържан на главния път София - Варна край Велико Търново със сумата от 170 000 евро около полунощ. Останалата част от парите оставил в при роднини в село Гарваново край Хасково. Задържан за осъществената измама е и 24-годишен мъж от Горна Оряховица, на него е трябвало да бъдат предадени парите. И двамата са криминално проявени и осъждани. По-младият е излежал преди година присъда от съда в Смолян, уточни началникът на пловдивския отдел "Криминална полиция" комисар Николай Кирков.

 Районният прокурор на Първомай  Йоанна Запрянова обясни, цитирана от БГНЕС, че са открити всички пари, които са присвоени от измамниците. "Разследването по случая продължава, включително и в насока повдигане на обвинение на двамата извършители", допълни прокурор Запрянова. Разпитват се свидетели, предстои да бъдат назначени експертизи.

 

Водещи

Най-четени