Температурите падат, валежите на повечето места ще спрат до обяд 10.12 | 09:02

Жълт код за опасно силен вятър е обявен заз 16 области

От iNews.bg

Започналите тази нощ валежи днес до обяд и в източните райони ще спрат, а облачността ще се разкъса и намалее. След обяд над по-голямата част от страната вече ще е предимно слънчево. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Заради силния вятър в 16 области е обявен жълт предупредителен код. Той е в сила за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Сливен, Стара Загора, Пловдив и Пазарджик.

Времето също така ще застудее. Температури към 14 ч. ще са между 2 и 7 градуса, в София 1-2.

Атмосферното налягане ще се повишава и към края на деня вече ще е близко до средното за месец декември.

Над планините облачността ще се разкъса до предимно слънчево време, най-късно в източните масиви. Ще духа силен и бурен запад-северозападен вятър. Студено, с максимална температура на височина 1200 метра – около 0 градуса, на 2000 метра – около минус 7.

Над Черноморието до обяд валежи от дъжд ще спрат, а облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа умерен и силен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабне. Вълнението на морето ще е 3-4 бала, вечерта ще се успокои. Температурите ще се понижават, към 14 ч. ще са между 4 и 8 градуса.

Водещи

Най-четени