Тестват знанията в 4-ти клас: Утре по български, в петък по математика 10.05 | 10:01

В понеделник и вторник - външно оценяване по човек и природа и човек и общество

От iNews.bg

Общо 63 932 ученици от четвърти клас трябва да се явят утре на национално външно оценяване по български език и литература. Това съобщиха пресцентъра на Министерството на образованието и науката (МОН).
 
Изпитът започва в 10:00 ч. в четвъртък и ще се състои в 1870 училища в страна. Продължителността му ще е един учебен час, а за децата със специални образователни потребности ще е два учебни часа.
 
В петък (12 май) предстои второто национално външно оценяване за четвърти клас - по математика, а в понеделник (15 май) и във вторник (16 май) са тестовете по човекът и природата и човекът и обществото.

 Резултатите от националните външни оценявания по всеки от предметите се измерват в точки и се вписват в удостоверението за завършен четвърти клас.

С точките от изпита по математика може да се кандидатства в профилираните гимназии с профил "Математически" и "Природни науки". Тежестта на резултата при балообразуването ще се определя от Педагогическия съвет на конкретното училище.
 
Целта на националните външни оценявания е да се измерят индивидуалните постижения на учениците по различните предмети и да се определи необходимостта от подкрепа, както и да се осъществи мониторинг на образователния процес на различни равнища - училищно, регионално и национално, посочват от МОН.

Водещи

Най-четени