Топят се опашките от автомобили на граничните пунктове с Гърция 03.09 | 16:51

Тапа на тунел "Витиня", интензивен остава трафикът към граничните пунктове "Кулата" и "Маказа"

От iNews.bg

Остава интензивен трафикът по пътищата в страната, съобщават от МВР. Започват да намаляват обаче опашките от автомобили на граничните пунктове към Гърция.

В района на тунел "Витиня" на автомагистрала "Хемус" се е образувало задръстване около два километра, заради извършващите се там ремонти и пренасочването на двупосочното движение в едната от тръбите на тунела. Интензивен остава трафикът към граничните пунктове "Кулата" и "Маказа". Към Бургас движението също е натоварено, в началото на града се е образувала колона от автомобили, изпратени са допълнителни мобилни екипи на "Пътна полиция", предаде БНР.

В София движението започва да се нормализира, тъй като повечето леки автомобили са напуснали града. Главна дирекция "Национална полиция" призовава водачите да подават сигнали в полицията или на телефон 112 при затруднения на движението по пътищата. Тази информация ще е полезна за по-бърза реакция от страна на "Пътната полиция" и вземане на допълнителни мерки за предотвратяването на нежелани колони от изчакващи автомобили.

След успокояване на трафика от полицията ще засилят проверките за скорост, а от 22.00 часа днес до 22.00 часа на 6 септември е планирана поредната превантивна акция, в която пътните полицаи ще следят и ще проверяват водачите за шофиране след употреба на алкохол или без да притежават свидетелство за правоуправление.

Водещи

Най-четени