Три дни до началото на кандидат-гимназиалната кампания 17.06 | 11:45

То може да стане на хартия - в 33 училища-гнезда или по електронен път

От iNews.bg

Три дни остават на седмокласниците и техните родители да подредят желаните паралелки в бъдещото си училище. На 20 юни започва подаването на заявления за кандидатстване в гимназиите. Какви документи са необходими и за какво да внимават кандидат - обяснява Милена Кирова.Весела вече има основно образование. Била е пълна отличничка през всичките 7 години. Сега се разделя с любимото училище. Пътят ѝ към кандидатстването в ново започнал с падане, счупен крак, дори я качили на ръце в класната стая, за да се яви на външното оценяване. Въпреки това - резултатите ѝ са отлични.Весела Рачева - ученичка в 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов": Доволна съм. Естествено винаги може и по-добре. Искам да кандидатствам в Националната природоматематическа гимназия - там ми харесва обстановката.

Кандидатстването за Весела и връстниците ѝ започва на 20 юни и ще продължи до 26 юни. То може да стане на хартия - в 33 училища-гнезда или по електронен път. За да кандидатства, всеки седмокласник има служебна бележка.

Ваня Кастрева - началник на РУО - София-град: На тази служебна бележка има входящ номер, както и уникален номер за достъп до електронната платформа - priem.mon.bg. Ако те го правят по електронен път съответно те могат да преподреждат колкото пъти желаят своите желания до мига, в който натиснат клавиша "запиши".

Водещи

Най-четени