Три жертви във войната по пътищата и днес 30.08 | 14:33

Двама загинаха в катастрофа на пътя Пловдив–Карлово, трети - между Велико Търново и Габрово

От iNews.bg

След седемте загинали в катастрофи вчера, днес войната по пътищата взе нови две жертви. При сблъсък на четири автомобила по пътя Пловдив-Карлово двама души са загинали на място. В следствие на катастрофата движението по главен път Пловдив – Карлово е ограничено, съобщиха от полицията.

По първоначални данни в участъка между селата Труд и Граф Игнатиево е възникнала катастрофа между 4 автомобила. Изпратени са екипи на полицията, пожарната и Спешна медицинска помощ.

Пътят временно е затворен и моторните превозни средства се пренасочват по обходен маршрут през селата Царимир и Строево, предупреждават от МВР.

Час и половина по-рано бе получено съобщение и за тежка катастрофа, станала на пътя Велико Търново - Габрово в района на с. Донино. На място незабавно са изпратени полицейски екип и екип на Центъра за спешна медицинска помощ – Габрово, предаде БГНЕС.

По първоначални данни инцидентът е възникнал, след като водачът на "Фолксваген Венто" – 20-годишен младеж от Дряново, е извършил изпреварване на завиващия наляво лек автомобил "Митсубиши" и го е ударил. Шофьорът на втората кола – 33-годишен мъж от Габрово е починал по-късно в болница.

Шофьорът на "Фолксваген"-а е тестван за алкохол, но дрегерът е отчел нулев резултат. На местопроизшествието се извършва оглед.

До приключването му движението в участъка се осъществява в едната лента като се регулира от екип на пътна полиция.

Водещи

Най-четени