Три месеца да не ни спират тока, предлага БСП 26.02 | 13:05

Социалистите искат двустепенни тарифи за потребление на електроенергия

От Филипа Тодева

БСП ще настоява да се приемат спешно промените в Закона за енергетиката, които да развържат ръцете на ДКЕВР за да коригира цените надолу. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, цитиран от агенция "Фокус".

Социалистите ще настояват да се приеме решение на парламента, което да забранява в следващите три месеца да има прекъсване на електроснабдяването на българските граждани, както и да се въведат двустепенни тарифи за потребление на електроенергия.

Според Станишев дневният ред на днешното извънредно заседание на Народното събрание е абсолютно неадекватен. Какво означава в тази кризисна ситуация, Народното събрание да обсъжда ратификация на спогодба.

Той бе категоричен, че БСП ще върне мандата на президента, когато го получи – в 14:00 часа утре.

"На консултациите при президента имаше съгласие за налагане на мораториум върху всякакви сделки по българското Черноморие", припомни Станишев, като посочи, че

този мораториум е внесен от Парламентарната група на "Коалиция за България" преди месец.

По думите му при консултациите е постигнато съгласие да бъдат поканени наблюдатели на ОССЕ и на ПАСЕ за изборите в България. Това е дневният ред, на който според Станишев, трябва да отговори парламентът.

"На КСНС има доклад от министъра на вътрешните работи и ръководителя на ДАНС. Не виждам - как може да обсъждаме рискове за стабилността на държавата, ако няма доклад от министъра на финансите за състоянието на бюджета, задълженията на болниците и т.н", добави още той.

Водещи

Най-четени