Трима в ареста заради убитото от питбул малко дете 30.01 | 11:38

Засега са задържани за 24 часа, след експертизите може да се поиска друга мярка

От iNews.bg

Трима души вече са в ареста заради случая с убитото от куче малко дете в пазарджишкото село Мокрище. Районна прокуратура-Пазарджик наблюдава досъдебното производство по случая. Към момента разследването се води за това, че не са били положени достатъчно грижи за питбула, въпреки че животното е било под надзор, като в резултат на това е последвала смъртта на малолетно лице – 3-годишно момче, което е престъпление по чл. 325в, ал 2, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на проведеното разследване е извършен оглед на местопроизшествието, към който е приложен и фотоалбум, разпитани са свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, която да определи причините за смъртта на детето, уведомени са Община Пазарджик и Агенцията по храните. Кучето е било прегледано от ветеринар, като по отношение на собствениците му е издадено предписание. По досъдебното производство са били задържани три лица за срок от 24 часа по Закона на МВР.

След изготвяне на съдебно-медицинската експертиза предстои Районна прокуратура-Пазарджик да прецени по нататъшните си действия.

Водещи

Най-четени