Трите номинации за нови министри влязоха в пленарна зала 20.09 | 09:48

От БСП веднага скочиха срещу кандидатите на управляващите

От iNews.bg

Петя Аврамова, Росен Желязков и Младен Маринов са кандидатите за министри на Министерство на регионалното развитие и благоустройството, на Министерство на транспорта информационните технологии и съобщенията и на Министерство на вътрешните работи. В началото на пленарното заседание вицепремиерът Томислав Дончев представи пред депутатите Проекта за решение за персонални промени в кабинета, предаде БГНЕС.

В пленарна зала присъстват тримата министри в оставка, както и кандидатите за постовете им. Кариерата на инж. Петя Аврамова е изцяло свързана с политиката на регионалното развитие и благоустройството, заяви Томислав Дончев. Той изчете биографията на Аврамова, на Желязков, както и на Маринов.

Веднага след това думата взе зам.-председателят на ПГ на БСП за България Драгомир Стойнев, който настоя в зала кандидатите за постовете да представят бъдещите си политики, с мотива да докажат, че не са "пионки”. "Искаме да чуем каква ще е политиката на новите министри, искаме анализ на министерствата, както и какви ще бъдат първите им действия във всяка една сфера”, каза Стойнев.

Крум Зарков, също от левицата, пък зададе конкретен въпрос към Младен Маринов: Преди няколко дни българската и международната преса гръмна със заглавия, че журналисти, които извършват разследвания по корупционни скандали са задържани. Що за логика е това гражданин да подаде сигнал по извършено престъпление и да бъде задържан самият той? Каква е оценката за действията на полицията, в случая Радомир, и какво ще направите, за да предотвратите подобни лоши "комуникации", запита Зарков Младен Маринов.

Водещи

Най-четени