Търновец си купи винетка със 11 кила стотинки 07.03 | 13:18

Човекът си плаща така стикера за втора поредна година

От iNews.bg

Жител на Велико Търново изрази недоволството си срещу цените на винетките и състоянието на пътищата в България като си плати годишния стикер с жълти стотинки. Михаил Димитров дори го прави за втори път, след като през миналата година отново е платил винетката си по този начин.

"Като цяло състоянието на пътищата, по които си караме колите си, не струва 97 лева . Ако трябва да съм честен, готов съм да платя и по-висока цена за винетка, но да карам по пътища, които нямат дупки и не падат лампи по магистралите да убиват хора", казва търновецът, цитиран от БНР.

Начинът му на протест затрудни сериозно служителите в областното пътно управление, от където мъжът си купи винетка за 2017 г. Наложи се хората там да броят 97-те лева на жълти стотинки в продължение на 2 часа. Общото количество монети е тежало 11 кг. Което означава, че човекът все пак е носил и по-едри монети от 1 стотинка, тъй като при това положение килограмите щяха да са близо 17.5. Според данни на Монтения двор, 1 стотинка тежи 1.8 грама.

Водещи

Най-четени