Търсят пияни шофьори за двете верижни катастрофи на "Тракия" 06.07 | 16:42

Според прокуратурата виновниците за мелето са избягали от мястото

От iNews.bg

Две разследвания са образувани заради тежките верижни катастрофи на магистрала "Тракия" вчера, съобщиха от Районната прокуратура в Ихтиман. От съобщението става ясно, че пострадали е имало и в двете посоки на аутобана. Всяка от двете катастрофи е обект на отделно разследване.

В посока София пострадалите са няколко, но разследващите засега не казват точния им брой. В другото платно при инцидента е пострадала сръбска гражданка. Тя е с черепно-мозъчна травма. И двете разследвания се водят срещу неизвестен извършител. Прокурорите ще търсят отговорност на шофьорите, причинили двете катастрофи.

Това става ясно от съобщение на Районна прокуратура - Ихтиман. Тя е образувала "две досъдебни производства за нарушаване на правилата за движение по пътищата при управление на моторни превозни средства, в резултат на което била причинена телесна повреда на повече от едно лице".

От съобщението става ясно, че се разследват два инцидента на едно и също място на магистралата, но в различни посоки. Едното направление е Пловдив-София, по което се сблъскаха близо 40 автомобила. От кадри, заснели мястото на катастрофата става ясно, че магистралата е покрита с гъст дим от горящото наблизо сметище на град Ихтиман.

Според държавното обвинение обаче неизвестен извършител, който по непредпазливост е нарушил правилата за движение по пътищата, е в основата и на двата инцидента.

Пред OFFNews от Районната прокуратура в Ихтиман уточниха, че досъдебното производство е образувано по текст от Наказателния кодекс, който предвижда наказание за причиняване на катастрофа след употреба на алкохол или наркотични вещества, след което деецът е напуснал мястото на катастрофата. За това се предвиждат до 10 години затвор. 

Водещи

Най-четени