Търсят под дърво и камък баща, насилвал детето си 02.04 | 17:07

Осъденият на 12 години затвор Тасев избяга преди да го вкарат в затвора

От iNews.bg

Осъден за блудство с 2-  годишното си дете избяга от закона. Костадин Тасев, който беше осъден  на 12 години затвор заради това, че е насилвал малкия Сашко от Сандански, е обявен за национално издирване.

Трагедията на детето излезе на бял свят, когато то беше прието в "Пирогов" с брутални разкъсвания в областта на ануса и с опасност за живота. Лекарите успяха да спасят невръстната жертва. Медиците заявиха тогава, че най-вероятно Сашко е бил обект на сексуално насилие. 

Това даде повод за ареста на бащата на момченцето. Пред съда експерти потвърдиха, че е имало блудство. Магистратите в Благоевград присъдиха 12 години затвор за Тасев. Осъденият твърдеше по време на целия процес, че е невинен и не е посягал на собственото си дете 

През декември месец бащата се опита да обжалва на последна инстанция присъдата си. Върховният административен съд обаче потвърди 12 -те години затвор. 

На 13 януари Тасев не е открит, за да бъде приведен в затвора и е обявен официално за издирване, информира в. "Стандарт". 

До момента няма никаква информация къде може да се укрива бащата. 

В Сандански хората твърдят, че осъденият е заминал в чужбина. Адвокатът  му твърди, че не  се чувал с клиента си няколко месеца. Последно той щял да заминава да работи по морето, казва юристът. 

Най-четени