Тялото на Валя остава в моргата. Родителите ѝ не признават ДНК анализа 23.05 | 13:35

Според медиците случаят е приключен и няма съмнение в резултатите

От iNews.bg

Майката и бащата на 24-годишната Валентина Иванова – Пенка и Иван Иванови, категорично са отказали да приемат резултатите от ДНК анализа на откритото край бургаския бряг тяло, съобщава Флагман.

От полицията официално заявиха, че ДНК анализът категорично доказва, че тялото е на Валентина.

"ДНК анализът по метода на ДНК профилиране, свързано с изследване на костен материал, извършено от специалисти в сектор "Базова научно-техническа лаборатория" при ОД МВР-Бургас по категоричен начин установи, че откритото в района на бургаския вълнолом в края на миналата седмица женско тяло принадлежи на 24-годишната Валя Иванова от Бургас, изчезнала на 15 април тази година", съобщиха от ОД на МВР-Бургас.

Източник от МВР, пряко свързан с разследването, обаче разказва, че има огромен проблем със сем. Иванови. Те не желаели да приемат, че останките в затворения ковчег в моргата са на дъщеря им Валя.

"Никога досега не е извършван толкова спешен анализ – за по-малко от ден и половина дадохме резултат, зад който заставаме, но родителите се съмняват", посочва източник от МВР.

Останките от тялото бяха намерени в неделя (18 май) от случаен минувач на бургаския вълнолом. Те обаче продължават да стоят в хладилника на бургаската морга, въпреки че вече са освободени за погребение.

По непотвърдена информация приятелят на Валя – полицаят Валентин Георгиев, е разпознал не само части от дрехите ѝ, но и пиърсингът ѝ.

Подобен скандал за първи път се развихря в бургаската катедра по съдебна медицина. Медиците и разследващите са вдигнали ръце. За тях случаят е приключен – няма данни за насилие по тялото, както и никакво съмнение за идентификацията му.