Убиецът на франсето с поршето: Хвърлих 200 лева рушвет на катаджиите 12.12 | 14:15

Димитър Любенов бе разпитан като свидетел и пред съдия по делото за престъпление по служба. Той е заявил, че е спрян от патрулни полицаи, те не са му искали документи за проверка. Униформените предложили да го съпроводят донякъде, а той им дал подкуп

От iNews.bg

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Димитър Любенов, предизвикал тежката катастрофа на околовръстното, съобщава БТА.

При инцидента на 25 септември загина френски гражданин. Други двама пострадаха.

В молбата до съда защитата на Любенов посочва, че ако мъжът е на свобода, той няма да затрудни разследването, а и вече няма опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Случаят нашумя и заради това, че патрулен автомобил е ескортирал Любенов, който се е движил с превишена скорост. Колата на МВР се е движила в локалното платно. Виждайки удара, за който Любенов е обвинен, патрулният автомобил спира и се връща на заден ход около един километър. Това се установява от GPS-a на колата на МВР. Веднага след това същият патрулен автомобил се връща на мястото на катастрофата, но не по своя инициатива, а защото вече е подаден сигнал от свидетели на инцидента.

От записи от различни камери преди инцидента се вижда как патрулният автомобил с полицейски служители се движи зад колата на Димитър Любенов. Между обсега на двете камери GPS-ът на патрулния автомобил показва, че е имало спиране за около три минути. То обаче е на място, на което няма покритие от видеонаблюдение.

Димитър Любенов бе разпитан като свидетел и пред съдия по делото за престъпление по служба. Той е заявил, че е спрян от патрулни полицаи, те не са му искали документи за проверка. Униформените предложили да го съпроводят донякъде, а той им дал 200 лева.

Водещи

Най-четени