Убиецът от Слънчев бряг опитал да избяга в Гърция 03.06 | 12:30

Жертвата е на 54 години, ранената жена – на 22

От iNews.bg

Извършителят на убийството в Слънчев бряг снощи е опитал да напусне България. Идеята му е била да премине границата и първоначално да отиде в Гърция. Отправил се е към ГКПП "Лесово", но там граничарите са го заловили. Това обясни главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.

Той съобщи подробности около предприетите бързи оперативно-издирвателни действия, след тежкото криминално престъпление, извършено снощи. Сигналът е подаден към 21:07 ч. Незабавно към мястото са били насочени полицейски сили. Жертва на престъплението е 54-годишен мъж, 22-годишна млада жена е откарана в болница в тежко състояние.

След направен бърз анализ и предприето разследване извършителят на убийството - 37-годишен мъж, е задържан тази нощ на ГКПП "Лесово" в опит да премине границата. Главен комисар Маринов уточни, че той е с чисто криминално минало, от него е иззето законно притежавано оръжие, дадено му във връзка с извършваната му работа. Тепърва ще се установява дали с това оръжие е извършено престъплението.

По думите на главния секретар убийството свидетели на случилото са двама души, пътували на задната седалка на автомобила. Те не са пострадали. Първоначалната версия е свързана с ревност и неизяснени лични отношения. Според Административния ръководител на Бургаска Окръжна прокуратура - Георги Чинев, държавното обвинение ще иска постоянен арест за извършителя на тежкото престъпление, извършено с особена жестокост. Ще му бъдат повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство.

Водещи

Най-четени