Убийството в Пловдив излезе самоубийство, бизнесменът оставил писмо 29.07 | 12:09

Данаил Божилов затънал в огромни дългове, роднините отричат

От iNews.bg

Самоубийство е причината за смъртта на бизнесмена Данаил Божилов в парка "Лаута" в Пловдив. Това гласи свъртният акт след направената аутопсия и разследване, пише "24 часа". Днес от полицията потвърдиха, че в джоба на жертвата е намерено предсмъртно писмо.

Частна поребална агенция е получила документа, в който е посочена адресна регистрация в Дупница, откъдето е родом 43-годишният мъж.

Роднини и близки на Божилов обаче отказват да приемат тази версия като причина за смъртта му. Остава и загадка къде е оръжието, с което бизнесменът се е прострелял, ако се докаже, че е решил да сложи край на живота си. 

Още вчера главният секретар на МВР Младен Маринов подсказа, че следите навеждат на самоубийство. Представители на пловдивската полиция поясниха, че при повторния оглед в джоба на бизнесмена е открито предсмъртно писмо.
 
Причините да посегне на живота си били финансови проблеми. Изданието вече съобщи, че фирмата му работи на загуба. Само през първата година е била на нула, а след това всяка година е отчитала по 10-15 хил. лв. загуби. Пред 2015 г. загубата достигнала 65 000 лв., отделно са посочени и задължения от около 100 000 лв. Те обаче не били към банки.
 
Роднините му са категорични, че мъжът не дължал пари на никой.

Водещи

Най-четени