Уволнения в детска градина в Бургас след клип с насилие над деца 01.02 | 14:37

Според една от възпитателките пръчките не били за бой, а атрибут за танц

От iNews.bg

Спешни уволнения и наказания ще има днес в бургаската детска градина "Брезичка". Причината е в пуснат в интернет вчера клип със сцени на насилие над децата там. На кадрите се вижда как възпитателките Милена Петрова и Светла Иванова от група "Мики Маус" в детското заведение скубят и обиждат 5-годишните си възпитаници, предаде БНТ.

От 7 часа тази сутрин в детската градина директорът на общинската дирекция "Образование" Веселина Таралова води разследване за скандалното видео. Директорката на ОДЗ-то защити обвинените. Тя заявява, че двете учителки досега са с безупречна репутация и при нея няма постъпили сигнали за насилие над децата.

Въпреки че в клипа ясно се вижда, че и двете "госпожи" бият деца, втората учителка от видеото Светла Петрова казва, че няма никакво упражнено насилие, а размахваните пръчки били част от атрибутите на мъжки танц, който репетирали с децата. Рано тази сутрин пък майката на другата възпитателка - Милена Петрова, е донесла молбата ѝ за напускане.

Предстои спешен педагогически съвет, на който ще се изяснят всички обстоятелства и ще бъдат обявени конкретни мерки. От Община Бургас заявиха, че всички, които са съпричастни към този скандален случай, ще бъдат уволнени дисциплинарно. Прокуратурата в морския град също започва разследване.

Водещи

Най-четени