Уволниха служителка на "Топлофикация София". Искала си подкуп 17.11 | 15:40

Опитала да накара клиенти на дружеството да ѝ платят, за да им "оправи" стари сметки

От Диана Цветкова

Служителка на "Топлофикация София" е дисциплинарно уволнена заради подкуп.

Жената, която работи в отдел "Обслужване на клиенти и събираемост" през юли опита да вземе подкуп от клиенти на компанията, но те пуснаха сигнал срещу нея.

Според сигнала тя им е поискала пари, за да реши бързо и в тяхна полза проблем със стари задължения, а след получаването му топлинното дружество образува дисциплинарно производство срещу служителката си заради опит за измама и корупция.

Веднага след получаването на сигнала изпълнителният директор на компанията сезира органите на МВР, които предприеха необходимите мерки, припомнят от "Топлофикация София".

Предвид факта, че служителката попада в кръга на лицата под закрила по Кодекса на труда, е изискано и мнение от ТЕЛК и от Инспекцията по труда, преди да се пристъпи към уволнението ѝ.

Веднага след получаването на необходимите документи, на служителката Е. Л. е връчена заповед за незабавно прекратяване на трудовото правоотношение.

"Между задържането на служителката и нейното освобождаване от работа минаха няколко месеца и процедурата се забави, защото тя си взе отпуск за временна нетрудоспособност", казва шефът на "Топлофикация София" Стоян Цветанов.

Той гарантира, че е безкомпромисен към подобни прояви, които са "в разрез с усилията, които полагаме, за да върнем доверието на нашите клиенти".

От дружеството посочват, че клиентите, които имат съмнения в принципността или качеството на обслужване от страна на служителите, могат да сигнализират за това на тел. 02/958 01 55 или на e-mail: mnenia@toplo.bg.

Водещи

Най-четени