Удариха банда, зареждала с дрога "Люлин", "Надежда" и "Обеля" 15.12 | 20:02

Лидерът и четирима дилъри са в ареста. Иззети са амфетамини и марихуана

От Диана Цветкова

Престъпна група, разпространявала наркотици в София, е неутрализирана при спецоперация на ГДБОП, съобщи МВР.

Антимафиотите действали след получена информация за престъпната банда и проведено разследване. Те пристъпили към акцията, след като научили за предстоящо зареждане с голямо количество амфетамин, което трябвало да се осъществи в дома на лидера.

Групата е продавала дрога в столичните квартали "Люлин", "Обеля" и "Надежда".

Задържан е соченият за лидер в престъпната схема 26-годишният столичанин с инициали Ц. Б., по прякор Цеко. Той е криминално проявен за кражби, грабеж, наркотици и автокражба. Задържан е в дома му, заедно с още един член на бандата, като двамата опитали да избягат и оказали съпротива на спецченгетата.

В двора на къщата на Цеко криминалистите открили специално изкопана дупка, в която били скрити бучки с около 150 гр амфетамин. От дома му са иззети около 1 000 лева, мобилни телефони, описания за продадения наркотик и кутия с една цигари марихуана.

Като основен негов помагач е задържан 24-годишният А. Н., регистриран в полицията за нанасяне на средна телесна повреда и хулиганство. Неговата роля била да зарежда дилърите и да събира парите от наркотиците. В автомобила му Audi униформените са намерили килограм прахообразно вещество, реагирало при полевия наркотест на амфетамин.

При обиска у А. Н. са намерени 3 мобилни телефона и около 1000 лв., а в дома му са иззети пластики от SIM карти, около 1000 лева, ръкописни записки, 8 бучки с около 200 гр амфетамин и 100 гр марихуана.

Като дилъри, част от престъпната група, се уличени А. П. – Жабата (на 27 г.), регистриран за телесни повреди и наркотици, 17- годишен младеж с прякор Казановата, също криминално проявен за кражби, грабежи, наркотици и измама.

Смята се, че непълнолетният е въвел в престъпната си дейност и 13-годишния си брат. Отделно за бандата са продавали 26-годишният Е. Д. – Гено, Х. М. (25 г.) по прякор Ицак, който е натрупал в досието си 6 регистрации за наркотици, И. П. (28 г.) и С. Г. (29г.), също регистрирани за кражби, грабежи, наркотици, измама.

В дома на Жабата криминалистите са открили близо 5000 лева, мобилни телефони, 2 кутии от цигари - с амфетамин и марихуана, електронна везна, ръкописни записки за извършени продажби, както и множество кутии цигари без бандерол.

От жилището на Е. Д. – Гено са иззети мобилни телефони, около 1000 лева, самозалепващо се пликче с прахообразно вещество и отново счетоводни ръкописи. По време на задържането си мъжът изхвърлил през терасата несесер, в който имало сгъвка с наркотик, електронна везна, 2 самозалепващи се пликчета марихуана, 10 хапчета с характерно лого за "екстази" и самозалепващо се пликче с прахообразно вещество.

На адреса на Казанова, малко след покупка на марихуана, бил задържан и един от клиентите- 19-годишен младеж, у когото полицаите са намерили само мобилни телефони.

Седмина от групата са задържани в полицията за 24 часа. След доклад на материалите в Софийска градска прокуратура на лидера Цеко, дясната му ръка, Жабата, Гено и на непълнолетния дилър са повдигнати обвинения и арестът им е удължен за още 72 часа.

Продължава издирването на последния участник в престъпната схема, който до момента се укрива.

Водещи

Най-четени