Удължават мандат на ген. Симеонов 20.06 | 15:36

Той ще продължи още 2 г. да изпълнява правомощията от началника на отбраната

От Кремена Бедерева

Правителството предлага на президента на Република България да издаде указ, с който да продължи с 2 години срока за изпълнение на правомощията от началника на отбраната ген. Симеон Симеонов, считано от 30 юни 2012 г., съобщават от правителствената информационна служба.

На президента ще бъде предложено също така да освободи бригаден генерал Валентин Буров като командир на 5-а механизирана бригада във връзка със съкращаване на длъжността.

Ген. Симеонов е роден на 25 януари 1955 г. Квалификацията си като военен летец-пилот получава във ВНВВУ "Г. Бенковски”. Завършил е също ВВА "Гагарин” в Русия и Генералщабната академия в Хамбург, ФРГ. Офицер в Българската армия е от април 1979 г. През 2009 г. е назначен за началник на отбраната и му е присъдено висшето военно звание генерал.

Правителството ще предложи на президента да освободи бригаден генерал Петър Петров като командир на 2-ра лекопехотна бригада и да го назначи за командир на 2-ра механизирана бригада.

Бригаден генерал Златко Златев ще бъде освободен като командир на 24-та вертолетна авиационна база и ще бъде назначен за командир на 24-та авиационна база. Предложенията се правят поради промени в наименованието на длъжностите, които влизат в сила от 1 юли т. г.

 

 

Водещи

Най-четени