Удължиха срока на турския проект в „Младост“ 27.06 | 17:03

Причината е забавяне в административните процедури

От iNews.bg

Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между България и "Гаранти - Коза България" ЕАД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект "Гранд Каньон – София" в район "Младост". С документа се удължава срока за изпълнение на проекта с две години поради отчетено съществено забавяне в изпълнението на административни процедури. Удължава се и срокът на сертификата за приоритетен проект, издаден на основание подписания меморандум.

Проектът "Гранд Каньон-София" предвижда изграждането на комплекс със смесено предназначение, съчетаващ търговска част, хотелски комплекс, парк с множество атракционни езера, скейтборд парк и открита детска площадка. Проектът "Гранд Каньон" е разработен така, че да популяризира столичния район "Младост" като предпочитано място, обединяващо възможността за пазаруване, настаняване, отдих и живот в града.

Общият размер на инвестицията е 120 млн. лева, след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени 240 нови работни места.

Водещи

Най-четени