Ужас! 5 жертви на пътя за денонощие, 58 за по-малко от месец 29.10 | 14:56

Мъж и жена загинаха при челен сблъсък между две коли по вина на джигит, изпреварил неправилно, младеж пък се прости с живота на равен път заради висока скорост

От iNews.bg

През последното денонощие равносметката по пътищата в страната отново е "кървава" - в катастрофи са загинали пет души, а 17 са пострадали, като двама от тях са с опасност за живота, съобщиха от МВР.

"В страната са станали 18 пътнотранспортни произшествия, при които има петима загинали и двама с опасност за живота. На територията на столицата са станали 206 леки и три тежки пътни инцидента, при които има трима ранени", гласи справката на "Пътна полиция", цитирана от Фокус. От началото на месеца са станали общо 573 катастрофи, при които има 58 загинали, 28 с опасност за живота и 704 ранени.

Мъж и жена загинаха при челен сблъсък между два автомобила по пътя за прохода "Маказа", предаде БНР. Тежката катастрофа е станала снощи в района на момчилградското село Върхари.

25-годишен шофьор на кола с бургаска регистрация навлязъл в насрещната лента с висока скорост и ударил друг автомобил. При сблъсъка са загинали пътуващите в насрещната кола 52-годишен шофьор и 45-годишна жена, която е пътувала с него. Екипи на пожарните служби от Момчилград и Кърджали обезопасили мястото на произшествието и извадили затиснатия шофьор, който обаче починал.

Шофорът, причинил катастрофата, обаче е жив и здрав. Той е задържан в полицията. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

Тежка катастроха с жертва стана и на пътя Хасково – Минерални бани. Загинал е 22-годишен младеж. Пътният инцидент е станал към 11 часа в събота на прав участък, сух път и при добра видимост.

Момчето пътувало с автомобила си по пътя между Хасково и село Въгларово, когато колата излетяла от пътя и спряла странично след полет от близо 200 метра. Момчето е починало на място. За да бъде извадено тялото му, се наложи пожарникари да срежат смачканите ламарини.

 

Предполага се, че причина за инцидента са неравности по пътя и висока скорост. Според предварителните изчисления на разследващите вероятно колата се е движела с близо 150 км в час, за да излети толкова далеч.

На място работят криминалистите, които ще изяснят причините за катастрофата.

 

Водещи

Най-четени