Ужасяваща катастрофа на пътя Русе – Бяла, жена е с опасност за живота 06.05 | 17:37

Само това е останало от колата, която се ударила челно в ТИР

От iNews.bg

На снимката виждате само това, което е останало след челния удар между леката кола и ТИР на пътя Русе – Бяла. Двама души са ранени при инцидента, една от пострадалите – жена на 40 години, е с опасност за живота. Колата се е ударила с турски ТИР.

Тежко ранената жена е управлявала лекия автомобил. В продължение на цял час екипите са се опитвали да я извадят от смачканата кола. Наложило се е да се режат смачканите до неузнаваемост ламарини. Жената е с политравма, в тежко състояние и е откарана от "Спешна помощ" в болницата в Русе. 39-годишният й спътник е с комоцио, травма на главата и счупена ръка и също е в болница.

Шофьорът на ТИР-а разказва, че е потеглил на път, след като си е починал на паркинг. Той се е прибирал към Турция. Точно преди жп надлеза обаче е видял неравности на пътя и се е опитал да ги избегне, при което е изгубил управление над камиона и е навлязъл в насрещната лента. Там се е ударил челно в леката кола, която е пътувала от Велико Търново за Букурещ.

Заради инцидента по направлението Бяла - Велико Търново се образуваха огромни задръствания. Наложи се на няколко пъти движението да се спира изцяло, като пътуващите се насочваха по обходни маршрути, допълва БГНЕС.

Най-четени