Уикендът започва със студ, валежите ще започнат да спират следобед 23.02 | 09:05

Максималните температури ще са между инус 5 и 0 градуса, за цялата страна е обявен жълт код

От iNews.bg

Днес преди обяд ще е облачно, в по-голямата част от страната с валежи от сняг, по-значителни в планинските райони. След обяд от север валежите ще спират и облачността ще се разкъсва и намалява, най-късно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен, в източната половина от страната - силен североизточен вятър и на много места в планинските райони ще има виелици и ще се образуват навявания. Ще бъде студено, в по-голямата част от страната, с отрицателни дневни температури - между минус 5 и 0 градуса, но заради вятъра усещането ще е за по-студено време, сочи прогнозата на НИМХ. Синоптиците са обявили жълт код за сняг, поледици и вятър.

Атмосферното налягане бързо ще се повишава и ще бъде значително по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде неподходящо за туризъм. Ще бъде предимно облачно, с валежи от сняг. Привечер валежите ще спират. Ще е ветровито със силен до бурен североизточен вятър. Мразовито време с максимална температура на височина 1200 метра - около минус 8 градуса, на 2000 метра - минус 14.

Над Черноморието ще бъде облачно, много ветровито и на места, главно по южното крайбрежие, ще превалява сняг. Максималните температури ще са между минус 2 и 0 градуса. Температурата на морската вода е 7 - 8. Вълнението на морето ще е от 3 до 5 бала.

Водещи

Най-четени