Умуват как да стимулират зеленчукопроизводството 01.04 | 15:23

Вече са набелязани конкретни мерки за това. Осигурено е и финансиране

От Елена Кирилова

Започнало е набелязването на конкретни мерки, с които се цели стимулирането на зеленчукопроизводството у нас, заяви служебният министър на земеделието и храните проф. Иван Станков, цитиран от агенция "Фокус”.

По думите му мерките са необходими, защото проблемът със зеленчукопроизводството у нас е много тежък.

До средата на април на зеленчукопроизводителите ще бъдат изплатени 15 млн. лева, а до края на годината ще има още средства за насърчаване на зеленчукопроизводството у нас.

Служебният министър увери, че през 2013 г. ще бъде продължено всичко, което е направено в тази сфера през миналата година. Това може да се окаже трудно, поради големия труд, който трябва да се положи, но Станков увери, че се прави максималното.

Той обясни, че ще бъде организирана среща с производителите на оранжерийни продукти и производителите на полски продукти. Целта на срещата е да се разработят конкретни мерки за действие, както и за излизане от тежкото положение.

Главните земеделски аташета са изпратили подробни отчети, като се очаква да дойдат в България. Възможно е и да се стигне до изтеглянето им, обясни Станков.

Водещи

Най-четени